Op blote sokken #Column #Tessa

Kleuter wilde nooit een zwembroek aanhouden als die nat was. Kleuter en peuter waren beide met 2 jaar zindelijk, want wat vonden ze het vies zo’n natte luier. Ze zijn allebei heel kritisch als het aankomt op viezigheid of nattigheid. Kleren die vies of nat zijn moeten meteen uit en wat schoons en droogs moet ervoor in de plaats komen. Best lastig als vlakbij een bos woont en vies worden door spelen de gewoonte van de dag is. Laarzen worden veel gebruikt en naarmate ze ouder worden, wordt de kleding minder vaak verwisseld en er doorgespeeld met iets vieze of natte kleding. Toch krijg ik regelmatig de opdracht van kleuter labeltjes uit kleding te knippen die jeukt of de vraag of ik andere sokken wil halen, omdat ze echt niet lekker zitten. Ook dekbedovertrekken moeten echt 100% katoen zijn willen ze er goed onder kunnen slapen. Zolen van regenlaarzen moeten geen kreukels inzitten, anders kan ik ze er maar beter uithalen, want dragen doen ze ze anders toch niet.

Peuter knoeit veel en loopt ook wel op sokken of blote voeten buiten als hij in zijn enthousiasme zijn schoenen vergeet. Kleuter zou dit nooit doen, zelfs bij het naar binnen gaan doen hij eerst keurig zijn laarsjes uit, omdat het anders vies wordt binnen. Vaak is peuter hem met laarzen aan voor en is het alsnog vies, maar toch.

Gisteren gingen we op verjaardag. De deur van de tuin stond uitnodigend open en een springkussen lokte kleuter en peuter al snel de tuin in. Daarop moeten de schoenen natuurlijk uit. Kleuter en peuter renden (ik denk uit gemakzucht) warempel de hele middag op blote sokken door de tuin.

Toch trok peuter snel alweer zijn schoenen aan toen hij was uitgesprongen op het springkussen. Kleuter bleef, tegen onze verwachtingen in, doorrennen op zijn sokken. Toen we naar huis gingen vergat hij zelfs zijn schoenen.

We zaten al bijna in de auto toen mijn zusje ons erop wees dat haar neef nog op zijn blote sokken liep. Daar liep hij naar de auto. Kleuter die normaal gesproken juist nooit dit soort dingen doen. Snel zochten we zijn sokken aan en vertrokken met onze held op zijn blote sokken naar huis.

sokken

 

 

 

 

Foto: Internet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s