Van schoolslag naar vrije slag #Column #Tessa

zwemmenElke zaterdagochtend gaan we naar zwemles. Niet alleen voor kleuter, maar ook voor peuter. Beide zwemmen ze hier al vanaf dat ze baby zijn. Voor de baby’s en peuters is het vooral watergewenning en inspanning/ontspanning in het water en een momentje samen met papa of mama. Voor onze kleuter zijn de echte zwemlessen begonnen. Wel samen met papa of mama in het water, zodat het veilig voelt voor zowel kind als ouder. De zwemjuf had al van tevoren gezegd dat het nog wel even zou gaan duren bij onze kleuter. Maar goed, onze kleuter wilde het zelf graag en was klaar met de peutergroep dus hij zit op echte zwemles.

Vandaag is het drukker dan normaal. Twee groepen tegelijk zwemles. Nu zijn we ook verwend moet ik eerlijk zeggen. Elke week in een heerlijk verwarmde zwemles samen met je mama of papa met zwemjuf zwemles krijgen is best luxe. Meestal in de groep klein en is er veel aandacht. En altijd als beloning in het warme bubbelbad met veel speelgoed.

Maar vandaag is het druk. Ik merk het meteen aan kleuter. Hij is dan ook meteen drukker en ziet alles. Zelf doet hij dan nog maar heel weinig van wat de bedoeling is. Hij zwemt slordiger dan normaal en heeft overal oog voor behalve voor zijn eigen zwemkunsten. Schoolslag wordt al snel spartelen als een hondje, hij blijft zo wel drijven en komt ook naar de overkant. Ik zwem toch! is dan ook zijn antwoord als ik hem vraag gewoon te zwemmen en te luisteren. Daarna borstcrawl, het is jammer dat er geen filmpje bij dit stukje tekst kan. Ons waterratje is het liefs onder water, dus doet dit graag. Zijn kont omhoog en wild spartelen om onder water weer naar de overkant te komen. Dit is zo leuk om te zien! Maar ja, natuurlijk niet de bedoeling. Zijn benen moeten recht en zijn armen grotere cirkels maken. De zwemjuf zegt het tegen hem, ik daarna ook terwijl ik eerst bewust oogcontact zoek. Het maakt allemaal niet uit, want hij ziet alweer wat anders. De zwemjuf doet het voor en kleuter kijkt ondertussen naar een jongetje die zich huilend aan zijn papa vastklampt. Zo nu ben jij, zegt de zwemjuf. Kleuter antwoord dat hij het wel zielig vind dat het jongetje daar zo moet huilen. Gelukkig kent de zwemjuf hem ondertussen ook en lacht ze erom. Volgende week weer beter, dan is het rustiger!

Kleuter zwemt in zijn eigen vrije slag richting dieper water om te watertrappelen. Hij blijft boven water terwijl hij druk om zich heen kijkt. Hij klimt daarna uit het zwembad om een poging te doen in de rij te gaan staan wachten tot hij aan de beurt is om te duiken. Er staat een broertje bij van een ander kindje en kleuter is erg druk met het kleine jongetje, dat hij vergeet dat hij in een rij staat. Hij komt dit keer maar 3 keer aan duiken toe. Normaal probeert hij zelfs een keer extra, want duiken vindt hij echt heel leuk, maar vandaag wil het niet. Als we in het bubbelbad zitten weet hij precies te vertellen wie wat deed en waarom het jongetje moest huilen. Als we ons afdrogen krijg ik ineens een dikke knuffel van hem. Grappig wel dat alle kinderen nog moeten leren zwemmen! Zou wel raar zijn als je alles goed doet, dan mag je natuurlijk niet meer naar zwemles. Het is zo gezellig hier mama!

Ik geloof dat we voorlopig nog wel een tijd zaterdagochtend in het zwembad liggen…..

Foto: internet

Advertenties

Een gedachte over “Van schoolslag naar vrije slag #Column #Tessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s