Nachtrust #Column #Tessa

We hebben eindelijk het zomerse weer in Nederland dat iedereen wilde! Warm en echt zomers, heerlijk uren op het strand of in een badje in de tuin. Als afsluiting vaak een bbq in de tuin en de kinderen later dan normaal naar bed waardoor ze met een beetje mazzel zich ’s ochtends weer later melden en wij ook nog wat kunnen uitslapen.
Het verhaal klopt redelijk bij ons. Uitslapen doen ze, buiten zijn ze vaker en langer dan normaal. Toch is de nachtrust wel verstoord hier in huis. Vakantie betekent ook veel tijd om na te denken over dingen. Vooral kleuter neemt daar uitgebreid de tijd voor, ik zie het al aan zijn gezicht als hij dromerig voor zich uitstaart of ik hoor het in zijn spel als er bepaalde onderwerpen vaak aan bod komen.

Kleuter doen we in bed en vaak na ongeveer 15 minuten staat hij weer naar beneden. Dan weer met een voorstel dat we beter naar het platteland kunnen verhuizen voor het geval er oorlog uitbreekt. Daar is het dan veiliger dan in de stad volgens hem. Dan komt hij weer met een verhaal dat Fie is langs geweest (Fie is zijn vriend die komt als het donker is) en dat die een verhaal had. Ook komt hij beneden omdat het te warm is, of omdat papa toch te pokeren is en ik het vast niet leuk vind helemaal alleen. Of peuter komt beneden met het verhaal dat we beter samen op een slaapkamer kunnen, omdat er dan niemand meer alleen is.
Maar sinds een paar dagen lijkt de rust terug te zijn. Kleuter zegt zelf steeds in bed te blijven en er niet meer uit te gaan naar beneden. Ik ben verrast! Hij zegt dat hij zich nu oudste kleuter voelt en dat die niet uit bed gaan. Ik ben benieuwd! We zijn nu 3 dagen verder en hij blijft in bed.

Terug de nachtrust? Nee, want als je 4 maanden zwanger bent ga je er vaak uit om te plassen. Nee, want als je wordt lek geprikt door muggen ga je ’s nacht op muggenjacht en sla je er wel 42 dood. Daarna ga je vervolgens je bed weer uit om alle vlekken schoon te maken op een huishoudtrapje midden in de nacht. De kinderen slapen en hebben hun rust, nu hun moeder nog!

Tessa

Foto: internet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s