Vader en moedertje spelen! #Blog #Tessa

Het is vakantie. Heerlijk uitslapen, werken in de tuin met het mooie weer en lekker niet teveel op de klok kijken. Hebben we honger gaan we eten, krijgen we spontaan visite gaan we gezellig kletsen en worden er dingen vies dan maak ik ze weer schoon. Tja, ook in de vakantie heb ik de boel nou eenmaal graag aan kant, anders heb ik geen rust.

Maar goed. Door het vakantieritme zit het beddengoed van de kinderen nog in de droger als het toch eigenlijk wel echt bedtijd is voor ze. Dan maar even iets om de tijd te vullen. We wisselen van rollen, mama wordt peuter en papa is onze kleuter. Kleuter neemt de rol van papa op zich en peuter gedraagt zich prima als mama. Als we onszelf hebben aangehoord met verhaaltjes vertellen en ga maar lekker slapen, tot morgen! liggen we in de kinderkamers. We luisteren aandachtig naar wat ‘papa’ en ‘mama’ bespreken.
Eerste discussie is wie er als eerste naar beneden gaat, want dat is toch best spannend. Mama drinkt toch altijd thee als wij in bed liggen? We moeten naar beneden hoor, vindt de ‘mama.’ ‘Papa’ besluit dan maar te gaan sporten, want dat kan boven. Na een paar minuten zijn ze daar wel op uitgekeken en lopen ‘papa’ en ‘mama’ de kamer van ‘kleuter’ nog even in. Luister, morgen is een belangrijke dag dan gaan we op vakantie naar Turkije! Daarna hebben ‘papa’ en ‘mama’ ruzie wie er dan mag sturen in de auto als ze op vakantie gaan.

Als ze daarna de kamer verlaten gaan ze nog even naar de kamer van ‘peuter’ waar ik net doe of ik diep in slaap ben. Wakker worden hoor! ‘papa’ en ‘mama’ vertellen me dat het alweer licht wordt en dat het nu lang genoeg geduurd heeft. We draaien de rollen weer terug.

Ondertussen is de droger klaar en kunnen onze kleuter en peuter in heerlijke frisse bedjes de nacht gaan beginnen. Tenminste dat dachten we. Laten we het erop houden dat het een avondvullend programma is geworden en dat we morgen alles weer gewoon doen zoals altijd. Tijden kan je mee schuiven in de vakanties, maar routines kan je beter handhaven. Nog een week vakantie in het vooruitzicht en we weten nu weer dat we de routines er in moeten houden om het voor iedereen leuk te houden. Fijne vakantie nog!

Groetjes Tessa

Foto: Internet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s