Binnen de lijntjes #Blog #Tessa

 •  

  Eerste echte oudergesprek aan de andere kant van de tafel. Nu niet als juf maar als moeder van onze kleuter. We nemen plaats en zitten keurig met de oren tussen onze knieën op de kleine kleuterstoeltjes te wachten in de gang. Daar staan de mappen keurig op een rij klaar met de kleuterwerkjes die je als ouder kan bekijken. We bekijken de map en lachen als we zien wat onze kleuter doet. Alle voorgedrukte plaatjes zijn niet keurig binnen de lijntjes ingekleurd, maar er is stevig overheen gekrast. Vervolgens zijn ze wel keurig uitgeknipt en in de goede volgorde opgeplakt. Zo bladeren we door zijn map. Hier herkennen we onze kleuter helemaal in! Hij houdt vanaf het begin af aan niet van kleurboeken. Liever tekent hij zelf en kleurt dat keurig in. Poppetjes voorziet hij van darmen, maag, en longen en als hij een huis tekent maakt hij er ook een bouwtekening bij.
  We zijn aan de beurt. Het kookwekkertje wordt gezet om de tijd aan te geven die we hebben voor het gesprek. De juf begint over hoe onze kleuter in de groep ligt, dat hij sociaal is en heerlijk kan spelen. Onze kleuter maakt zonder de moeite de oudste kleuterwerkjes als jongste kleuter zijnde. Juf moet hem echter er wel echt toe aansporen, want het liefst speelt hij de hele dag.
  Dan pakt juf een vierkantje tevoorschijn. Er is met een blauw potlood iets onherkenbaars op gekrast. Geamuseerd luister ik naar de juf.
  Ze verteld ons dat onze kleuter van haar een poppetje moest tekenen op dat papiertje. Dat laten ze de kleuters elke periode zien om te kijken hoe het gaat met de tekenontwikkeling. Na veel praten had ze onze kleuter zover dat hij een poppetje wilde tekenen, want hij had er echt geen zin in. Hij vroeg aan juf of hij een poppetje in het water mocht tekenen. Juf zei gretig ja en was blij dat hij de opdracht ging uitvoeren.

  Hij tekende snel een poppetje en met wat aansturing van de juf tekende hij netjes wat er van hem verwacht werd, dus armpjes, benen, enz. Juf wilde het blaadje pakken, maar nee, onze kleuter griste het blaadje weg en met een blauw potlood kraste hij de boel onherkenbaar door.
  Kijk, een poppetje onder water, grappig he! Juf kon er hard om lachen. Als hij zijn eigen draai eraan kan geven en het anders dan anders is dan vindt hij het leuk. Tja, dat was ons ook al opgevallen.

  Onze jongste kleuter die probleemloos de oudste kleuter werkjes maakt, maar liever aan het spelen is en zijn eigen ding doet. Hier herkennen we hem helemaal in. Uniek in zijn soort, slim, gevoelig en leergierig, maar alles wel op zijn manier.
  Hij tekent het liefste buiten de lijntjes….

  Groetjes Tessa

  coloring

Advertenties

Een gedachte over “Binnen de lijntjes #Blog #Tessa

 1. Ja dat herken ik ook helemaal! Hij komt soms met werkjes thuis waarvan ik denk: ‘hoe heeft juf hem in vredesnaam zover gekregen dat hij dit zo netjes gedaan heeft?!’ Lesgeven is ook een vak!
  Ik laat hem lekker krassen en zijn eigen ding doen. Hij maakt ook al hele ‘uitvindingen’ van constructiespul. Zal vast wel goed komen! Maar of het altijd netjes binnen de lijntjes blijft? Denk het niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s