Oefening: Kartonnen dozen

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Doel: de energie weer teruggeven die je kind oppikt door uitwisseling door de dag heen met zijn/haar omgeving. Vaak is je kind daardoor moe en wil hij/zij op de bank zitten en liever niets meer doen. De eigen energetische ruimte kunnen vullen met eigen energie. Door deze oefening geregeld te doen na een lange dag wordt je energie niet meer zo snel beïnvloed door die van een ander.

Stel je voor: je zit thuis op de bank. Je hebt de hele dag hard gewerkt op school en bent best wel moe. Terwijl je daar zo zit, zie je dat er allemaal dozen om je heen staan. In die dozen zit alle energie die jij van de mensen hebt gekregen die je vandaag ontmoet hebt. er zijn dozen met positieve energie en er zijn ook dozen met vervuilde energie. Maar wat er ook in zit, het is niet van jou en het maakt je moe.

Denk nu eens aan de mensen die je vandaag hebt ontmoet en zie voor je hoe elke daarvan zijn eigen doos komt ophalen. Hoe meer dozen er weg zijn, hoe meer ruimte je weer voor jezelf krijgt en hoe meer energie terugkomt.

Zo, alle dozen zijn weg! Nu wil ik je nog een ding vragen. Loop in gedachten naar de badkamer en zet de douche aan. Gooi je kleren in de was en ga lekker onder de douche staan om de laatste restjes vervuilde energie van je af te spoelen. Stel je voor dat de druppels uit puur licht bestaan en niet alleen de buitenkant al het vuil wegwassen, maar ook binnen in je lichaam. En daarbij laten ze hun licht achter als nieuwe energie in elk cel van je lichaam. Ze weten precies hoeveel jij nodig hebt. Als je denkt dat het genoeg is ga je weer onder de douche uit. Je droogt je af en trekt schone kleren aan.

Stel je nu voor dat je daarna weer lekker op de bank gaat zitten en voel eens wat de oefening met jou heeft gedaan.

dozen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s