Oefening: De Doenerschoonmaak

Leeftijd vanaf 4 jaar

Dit is een voorbeeld oefening. Kijk naar wat jou kind het prettigst vindt en zich het fijnst bij voelt. Je kunt zelf als ouder het beste inschatten of dit wel of geen fijne oefening voor je kind is. Maak er samen een mooi verhaal van en oefen er samen mee.

Doel: energetische schoonmaak. De oefening kan ingezet worden bij moeheid, boosheid, angst, of elk ander gevoel.

Ga eens zitten op een stoel, met je rug recht. Je voeten stevig op de grond. Ga met je aandacht naar je voeten. Voel je voeten, maak ze wakker door eens goed met je tenen te wiebelen en stel je dan voor dat je voeten vastplakken op de vloer.

Stel je nu eens voor dat er onder beide voeten een deurtje zit, dat je open kunt zetten. En stel je voor dat er uit de onderkant van je voeten, net als bij een boom, grote wortels de aarde in lopen. Die wortels laat je doorgroeien tot het midden van de aardbol. Daar, diep in de aarde wonen de Doeners. Doeners zijn kleine vriendelijke werkmannetjes. Ze zijn de hele dag aan het werk, ruimen rommel op en poetsen alles blinkend schoon.

Stel je nu voor dat de Doeners langs jouw wortels en met kleine laddertjes naar boven klimmen met hun bezems, schepjes en emmertjes. Ze gaan door het deurtje in je voeten en verder omhoog naar je benen en je bekken.

Zie je hoe ze daar alle rommel wegscheppen en in hun emmertjes doen. Hoe ze alles schoonvegen met hun kleine bezempjes.

Dan komen ze in je buik en in je borst, en misschien kun je het gekriebel wel voelen van het vele werken dat ze daar doen. Alle rommel, alle buikpijntjes, alle moeheid en drukte nemen ze mee.

Verder omhoog gaan ze, door je armen, door je nek, door heel je lichaam heen. En kijk maar hoe vlijtig en vlug ze daar ook met hun bezempjes vegen en alles in hun emmertjes doen, waardoor alles mooi en fris wordt. Ze weten precies wat ze moeten doen.

Je laat ze opruimen, totdat jij het genoeg vindt, en je weer helemaal schoon en fris vanbinnen bent. Dan bedank je de Doeners en je laat ze weer teruggaan door heel je lichaam naar je voeten en van daaruit naar het middelpunt van de aarde.

Maar voordat de Doeners weer helemaal verdwenen zijn, geven ze je nog iets bijzonders mee. Ze sturen vanuit de aarde via je voeten en benen, door heel je lichaam een kleurenlichtje. Kijk maar eens welke kleur de Doeners voor jouw lichtje gekozen hebben. Dat lichtje beschermt je en geeft je licht in heel je lichaam, en ver daarbuiten.

Zo weet je lichaam dat de Doeners geweest zijn, en geen enkele andere energie of rommel kan je nu nog vervuilen, vanbinnen en vanbuiten.

Kijk geregeld naar dit lichtje en als je denkt dat je het nodig vindt, kun je altijd de Doeners vragen om je weer helemaal schoon te maken en je een nieuw lichtje te sturen.

Lfs, x 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s