Oefening en meditatie voor ouders en kind

BO IN DE BUIK 

—> Voor kleine kinderen, om het gevoel voor hun eigen lichaam en zijn/haar grenzen te versterken

Om samen met je kind te doen. Het doel van deze oefening is kinderen te leren om zich naar binnen te richten en niet steeds op de buitenwereld gefocust te zijn. Sommige sensitieve kinderen hebben hier meer moeite mee dan andere. Je kunt als ouders natuurlijk naar hartenlust op dit verhaaltje variëren en er een eigen draai aan geven. Je kunt bijvoorbeeld ook vragen welke naam jouw kind aan haar of zijn mannetje wil geven. Geweldige oefening om voor het slapen gaan te doen.

Bo is een mannetje dat graag in je buik woont. Hij nestelt zich het liefst gezellig in zijn comfortabel ingerichte kamer diep in je buik. Hij heeft een lekkere luie stoel, een schemerlamp, boeken en speelgoed, want het mannetje houdt van spelen. Hij heeft een bed met een heleboel kussens en een klein keukentje waar hij zijn chocolademelk maakt. Honger heeft hij niet want er blijven altijd wel wat restjes over van de maaltijden.

Bo heeft het geweldig naar zijn zin in jouw buik, hij verveelt zich nooit. Hij heeft tenslotte een belangrijke job: iedere avond als jij gaat slapen, loopt hij een rondje door je lichaam om te kijken of alles in orde is en om alle lampen uit te doen. Hij maakt altijd hetzelfde rondje: van de maag naar de lever, vervolgens naar de darmen en de nieren en daarna naar de blaas. Bo kijkt even in de holte van je linkerbeen, dan inspecteert hij je rechterbeen. Hetzelfde doet hij met je armen en je hoofd en ten slotte gaat hij nog even naar zijn tuintje, dat zich in je hart bevindt. Daar geeft hij alle bloemetjes water, hij trekt wat onkruid uit en snijdt soms een boeketje rozen voor op zijn eetkamertafel. Vaak blijft hij nog een beetje op een bankje in zijn tuin zitten om te luisteren naar de vogelgeluiden of om zomaar wat te mijmeren. Dan wandelt hij rustig terug naar zijn huisje diep in je buik, zet zijn bloemetjes op tafel en maakt zich klaar om naar bed te gaan.

Bron: Susan Marletta- Harts Leven met hooggevoeligheid 

slapend

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s