De scholen zijn weer begonnen!

Jaaa de scholen zijn weer begonnen. De vakantie lijkt alweer heel ver weg. Zeker nu de zomer toch ook echt voorbij is.

Het ritme zit er alweer goed in maar het nieuwe schooljaar vraagt ook weer aandacht voor andere dingen. Zoals op een goede manier de dag afsluiten met je nieuwetijdskind (eren).Iedereen heeft zo zijn eigen rituelen en bij ons is dat niet anders. De vakantiedagen worden bij ons anders afgesloten dan schooldagen. Tijdens de vakantie is mijn jongste dochter vaak al wat relaxter en meer ontspannen. Er is meer rust dus gaat ze ook anders met haar energie om.

De overstap van de Reguliere school naar de Vrije School was natuurlijk al een enorme goede stap voor haar. Binnen een week kregen we al een ander kind ervoor terug.  Maar Reguliere school of Vrije School emoties en “problemen” zijn er voor kinderen overal.

Als ze ’s avonds heel onrustig is steken we een kaarsje aan en doen we een korte ontspanningsmeditatie. Alleen is voorlezen natuurlijk ook favoriet. Vaak moeten we keuzes maken zodat het avondritueel niet te lang wordt haha. En voor papa moet het ook goed te doen zijn als mama er niet is 😉

Met het boek Meer Nachtlichtjes heb je een heerlijke combi. Voor het verhaaltje zit een korte meditatie die je samen met je kind kunt doen voor je aan je verhaaltje begint. De verhalen zijn in de je vorm geschreven waardoor je kind de hoofdrol in het verhaaltje speelt.  De verhalen zijn gericht op het ontwikkelen van concentratie, creativiteit, zelfvertrouwen en ontspanning van je kind. Door de verhalen leert je kind zijn/haar aandacht bij een onderwerp te houden. Ook maakt hij/zij kennis met allerlei emoties. Een verhaal wordt afgesloten met affirmaties die de diepere betekenis ervan weergeven. Er wordt ingegaan op onderwerpen als weinig zelfvertrouwen, angst en onzekerheid. Op een niet opdringerige manier krijgt je kind zo een portie zelfvertrouwen, liefde, vertrouwen, dapperheid en geduld mee.  Ook wordt je kind aangemoedigd om te gaan met problemen waar hij/zijn in zijn/haar leven tegenaan loopt.

De verhalen zijn bestemd voor jongens en meisjes in de leeftijd van vier tot acht jaar, maar het ene kind ontwikkelt zich veel sneller dan het andere. Daarom kun je het beste zelf beoordelen of je kind er klaar voor is. Er is een hele reeks van deze boeken!

Lfs, J

 

Meer nachtlichtjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s