Welkom op onze site!

Welkom op onze site! Nieuwetijdskinderen zijn kinderen die nog sterk verbonden zijn met waar ze vandaan komen. Hun herinnering aan wie ze zijn versterkt hun gevoel van eigenwaarde dusdanig dat het opvoeden en begeleiden van een nieuwetijdskind  niet altijd makkelijk is. Het vergt geduld, creativiteit en inventiviteit om de ongeschreven taal van je kind te leren begrijpen. Een ding is echter zeker: jouw kind is niet zomaar bij jou terechtgekomen. Nieuwetijdskinderen weten heel goed wat ze willen en hoe ze het willen en komen daarmee in botsing met gangbare opvoeding- en onderwijsmodellen. 
Deze kinderen hebben een innerlijke wijsheid tot hun beschikking waar veel volwassenen zich voor hebben afgesloten. Deze kinderen komen om de volwassenen wakker te schudden en dat is een moeilijke taak want niet iedereen wil wakker geschud worden. 
Maar hoe ‘nuchter’ je ook bent, we kunnen er niet omheen en de erkenning van de gevoeligheid en wijsheid van je kind is een eerste stap. Via deze site willen we graag op een heldere no-nonses manier onze ervaringen met je delen. En je ook uitnodigen om jouw ervaringen met ons te delen. Niet op een “zweverige” of “filosofische” manier maar zoals wij altijd zeggen: Niet op een geitenwollen sokken manier maar op sneakers en/of hakken.

NT9

Advertenties

3 gedachten over “Welkom op onze site!

 1. Heel Mooi Geschreven,Ik vindt dat veel meer mensen open heer neer moeten zetten,wat ze precies voelen of evt mee maken.

  Uiteraard ook als ze het idee hebben voor hun kinderen.

  Ik vindt het enorm knap wat jullie begonnen zijn.en wat jullie proberen te berijken.
  Tis heel belangrijk dat dit erkend woord.Nieuwetijdse kinderen kan je niet weg stoppen.
  Tis geen ziekte,of schaamte

  Ga zo door

  Liefs
  Stella Nova

 2. Dag Stella,
  Dankjewel voor je hartverwarmende reactie. Wij hopen ook op deze manier mensen te kunnen bereiken en hopen met onze gezamenlijke tips en ervaringen elkaar te kunnen helpen.

 3. Thanks Stella Nova!
  Dat zeg je heel erg mooi… Dit is iets waar we niet om heen kunnen! En mensen zullen zichzelf of hun kinderen er steeds meer en vaker erin herkennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s