Nieuwetijdskinderen..

kinderenNieuwetijdskinderen zijn heel gevoelige, intuïtieve en open kinderen die blijk geven van een innerlijke wijsheid. Nieuwetijdskinderen zijn overgevoelige en tevens hoog sensitieve kinderen. Zij voelen emoties en verdriet van anderen heel sterk. Vaak hebben deze kinderen een vorm van paranormale begaafdheid. Ze zijn over het algemeen open, hebben een sterke intuïtie en zijn erg gevoelig, zowel voor de zichtbare als onzichtbare wereld om ons heen. Stemmingen, sferen en de energie van anderen nemen ze gemakkelijk op. Evenals de energie uit de kosmos, waardoor ze soms aura’s (energievelden) zien, stemmen horen of gebeurtenissen voorzien. Verder zijn ze vaak sociaal, kennen een grote liefde voor dieren en de natuur en hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel.

Overgevoeligheid van deze kinderen kan zich op vele manieren uiten, zoals emotioneel, verdrietig of in de vorm van allergie of voedselintolerantie. Veelal leven nieuwetijdskinderen te veel in hun gevoel en staan te weinig met beide beentjes op de grond. (binnenkort zullen we een stuk plaatsen over hoe je nieuwetijdskinderen kunt leren om te aarden/gronden) Nieuwetijdskinderen zijn vaak heel speciale kinderen die hun eigen kijk op dingen hebben, heel verrassend en opvallend creatief in het vinden van oplossingen. Net of zij een extra dimensie hebben die bij anderen ontbreekt. Dit leidt vaak tot onbegrip, zeker als hun handelen niet binnen de “normale” patronen valt, niet binnen de structuren van onze maatschappij.

Ze laten zich niet bedriegen door de buitenkant van mensen in hun omgeving. Makkelijker gezegd is dat deze kinderen als het ware “spiegels” van onze gevoelens zijn. Liegen tegen deze kinderen is dus praktisch onmogelijk! Als deze kinderen niet bewust zijn van hun eigen “gave” kunnen zij het gevoel van anderen overnemen. Meestal hebben ze zelf niet door dat ze dat doen. Daardoor kan het gebeuren dat ze boos zijn, of verdriet hebben, teleurgesteld zijn, zonder dat ze weten waarom. Juist dat laatste, laat zien dat het gaat om emoties die ze van anderen hebben opgepikt. Zijn wij druk dan worden zij druk. Hebben wij geen harmonie van binnen dan raken zij uit balans. Hebben wij verdriet, dan huilt het nieuwetijdskind s’nachts, zonder te weten waarom. Ze voelen immers haarscherp aan wat er in ons omgaat en nemen dat onbewust over. Dat is voor ouders van nieuwetijdskinderen niet eenvoudig. Neem bijvoorbeeld het verdriet en stress wat we soms bij ons dragen, die houden ze ons als een spiegel voor doordat ze datzelfde gedrag vaak uitvergroot aan ons laten zien. Je moet jezelf bewust maken dat jij eerst zelf tot rust moet komen en dat dan pas je kind tot rust komt. Nieuwetijdskinderen dwingen de volwassenen om hen heen onbewust tot eerlijkheid, zelfinzicht en werken aan zichzelf, en brengen hen zo op de goede weg van geestelijke groei. Dat vraagt veel moed van volwassenen, moed om zichzelf in die spiegel te durven aankijken.

Nieuwetijdskinderen zijn idealistisch, spiritueel, diepzinnig en fantasierijk. Ze zijn erg gesteld op gelijkheid want in hun ogen is iedereen gelijk ongeacht leeftijd of nationaliteit. Ze hebben ook erg veel respect voor mensen die ze zien als hun gelijken. Omdat zij minder door angst en zelfbehoud worden aangedreven, zijn ze minder gevoelig voor dwang, autoriteit en discipline. Wel kunnen ze in verwarring raken door onbegrip en daar kunnen ze zich vervreemd en eenzaam door voelen. Ze kunnen zich dan afvragen wat ze hier op aarde komen doen.

Net als dat alle kinderen verschillend zijn, zijn er ook verschillen in nieuwetijdskinderen. Er zijn ontzettend veel sites waar je per nieuwetijdskind informatie kunt vinden.

We zullen de eigenschappen hier in het kort neer zetten:

Indigokinderen:

Indigo’s zijn hoogst intuïtief, empathisch en/of paranormaal begaafd, erg creatief in kunsten, muziek, technologie en schrijven. Ze hebben moeite met regels als ze denken dat het niet klopt of oneerlijk is. Ze hebben het vermogen om de waarheid te zien in alle dingen en weten wanneer ze iets wordt voorgelogen. Omdat Indigo’s één van de eerste erkende nieuwetijdskinderen waren, werd er al gauw een label opgeplakt van ADD of ADHD wat absoluut niet klopt. Ze zijn erg intelligent en ze zijn vaak niet al te openlijk over hun gaves. De taak van deze Indigokinderen was met name om oude patronen te doorbreken en de deur te openen voor nieuwe paradigma’s en energetische structuren op aarde. Ze zijn vaak vasthoudend en eigen-wijs en hebben de neiging alles te willen evalueren en overal vraagtekens bij te plaatsen. Indigokinderen weten vaak wie ze zijn en wat ze willen in het leven, maar zijn ook heel gevoelig en kwetsbaar voor energie en kritiek van anderen en kunnen daardoor snel uit balans raken of trekken zich terug in zichzelf.

Kristalkinderen:

Deze kinderen zijn het gevoeligst van allemaal, zij zijn extreem gevoelig voor alles in hun omgeving zoals geluid, kleuren, negatieve emoties van anderen, geuren, voedsel, het ”gevoel” van kleding, groepsbewustzijn en ga zo maar door. Ze hebben een dagelijks samenzijn met de natuur en de elementen nodig. De Geest van de Natuur zal ze helpen om in evenwicht te blijven en alle negatieve energieën te verwijderen. Ze weten zelf wat goed en slecht is, dus zullen weinig traditionele opvoeding nodig hebben. Kristalkinderen hebben een nog subtielere energie. Zij hebben niet zozeer de behoefte om patronen te doorbreken maar doen alles op hun eigen, vredige manier. Zij kennen de natuurlijke stroming van de energie in het Universum en zijn volledig verbonden met hun Hogere Zelf. Zij dragen in hoge mate bij aan de verhoging van de collectieve trilling van de mensheid doordat ze de vibratie van de nieuwe planeet al bij zich dragen.

Sterrenkinderen:

Deze kinderen voelen zich vaak eenzaam, hebben het gevoel dat ze hier niet thuis horen en soms kunnen ze het gevoel hebben alsof ze geen familie hebben. Ze hebben veel ongeduld met het aardse leven, ze willen vaak alles “gelijk” doen! Ook kunnen het laatbloeiers zijn. Dit komt doordat ze empathisch zijn ze pakken gevoelens van anderen op en denken soms dat dit hun eigen gevoelens zijn. Dat maakt dat ze daarom nooit echt zeker van hun eigen gevoelens zijn. Deze kinderen hebben een hekel aan botheid of grof gedrag. Deze kinderen voelen zich ook sterk verbonden met vorige levens, ze herinneren zich dingen die gebeurt zijn of hebben extreme angsten voor datgene wat heftig was in hun vorige leven. Sterrenkinderen zijn vaak geobsedeerd door de zon, maan en sterren. Ze kunnen uren naar de hemel kijken.

Regenboogkinderen:

Regenboogkinderen hebben een zeer hoog intuïtief bewustzijn. Ze zien en horen eigenlijk alles. Ze zijn zeer aanvankelijk voor energieën die anderen vaak niet waarnemen. Vaak zijn regenboogkinderen paranormaal begaafd. Deze kinderen reageren vaak allergisch op voeding, ze hebben veel baat bij biologisch en/of vegetarisch voedsel. Nog een opvallende kenmerk van deze kinderen zijn hun ogen. Regenboogkinderen worden geboren met uitzonderlijke grote ogen, vaak zijn de ogen blauw maar soms ook bruin. Deze ogen kunnen dwars door je heen kijken, tot recht in je ziel. Deze kinderen zijn bijzonder wijs. Het zijn vaak oude zielen die teruggekeerd zijn als regenboogkinderen. Typerend voor regenboogkinderen is dat ze erg hooggevoelig zijn voor alles. Ze zeggen dat regenboogkinderen de jongste generatie is. Regenboogkinderen worden geboren als bijzonder wijze kinderen die ons heel vaak een spiegel zullen voorhouden. Door hun zeer gevoelige aard moeten ze beschermd worden tegen teveel prikkels van buitenaf. Ze zullen heel veel liefde en respect geven, mits ze zelf ook zo behandeld worden. Ze zeggen dat de regenboog generatie hier is om ons helende energie te geven.

Een Regenboogkind dat zich niet kan ontwikkelen zal qua energielevel terug kunnen vallen.
Een Indigo- of Kristalkind kan zich ook ontwikkelen tot een Regenboogkind.
De term nieuwetijdskinderen is niet leeftijdsgebonden, een volwassene kan dus ook een nieuwetijdskind zijn.

Een verhelderend boek over nieuwetijdskinderen is het boek van Hans Stolp:  De levensopdracht van nieuwetijdskinderen Wie zijn ze en wat ze ons leren 

We zien uit naar je reactie en/of je eigen ervaring.

Lfs R & J

Advertenties

2 gedachten over “Nieuwetijdskinderen..

 1. Hallo

  Ik ben Stella Nova
  Het Zusje Van Rory.

  Ik ben 23 jaar,En met de hulp van mijn zus probeer ik een weg te belopen met het vinden van de juiste ik.

  Van Klein kind af aan ben ik al druk bezig met het spiritualiteit.
  Totaal niet Bang voor de dood,of voor wat er daarna gebeuren gaan.

  Nee helmaal niet,ik voel en weet dat het goed gaat komen hier na.

  Toen mijn oma overleed liet ze me weten dat ze als ze kon zou laten weten dat ze af en toe nog eens in de buurt is.

  Ik heb in 2008 al een aantal keren bijzondere tekens gekregen dat ze zeker weten nog veel rond om me heen is.
  Ik heb vaak het gevoel dat ik iets voel in huis(een extra energie wat ik nog niet kan plaatsen wat of wie dat is)

  BEN IK EEN NIEUWE TIJDSE KIND ???
  Antwoord van mn zus is ja
  Volgens haar ben ik een Kristal kind.
  Uiteraard herken ik heeel veel in dit stukje van me zelf.
  Maar eigelijk wel in alle delen

  – Zij voelen emoties en verdriet van anderen heel sterk.(hier heb ik bijvoorbeeld redelijk last van)tis niet altijd fijn,je neemt behoorlijk wat hoofdpijn over,of soms zelf misselijkheid.

  – zoals emotioneel, verdrietig of in de vorm van allergie of voedselintolerantie. Deze is ook heel herkenbaar,ben er net sinds een korte tijd achter dat ik meerdere algerien heb op gebouwd.
  Alergie voor Ei,Alergie voor Katten/honden,Stof ga zo maar even door.Zit al een geruime tijd onder het eczeem. Allemaal dingen wat ik voor heen niet had,wat sterk gegroeid is.Uiteraard kan de eczeem weer weg trekken,maar kan ook zeker meer alergien op bouwen

  -Als deze kinderen niet bewust zijn van hun eigen “gave” kunnen zij het gevoel van anderen overnemen. Meestal hebben ze zelf niet door dat ze dat doen. Daardoor kan het gebeuren dat ze boos zijn, of verdriet hebben, teleurgesteld zijn, zonder dat ze weten waarom. Nog een mooi voorbeeld waar van ik me zelf heel erg herken.

  Dus vraag me zelf vaak af,ben ik nieuwe tijds.
  Mischien wel.Ik ben nu samen met mn zus op weg naar het vinden van de juiste ik.acepteren en zien dat ik mischien wel dat kristal kind ben.
  Acepter om blij te zijn met wie ik ben.
  Iets wat niet 1,2,3 zal gaan tis een weg die je moet volgen.
  Maar heb er alle vertrouwen in dat het gaat goed komen.En dat er een nog positiever Stella Nova Uit komt die er al was.Een nog betere kijk op het leven,en zeker het leven hier na.Dankzij de hulp van andere.Maar het doen moet je uiteraard zelf.

  Lieve Groet
  Stella Nova

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s