Wat is Telepathie?

Ja wat is telepathie eigenlijk? We zien het natuurlijk wel in fantasiefilms en series. Mensen die telepathisch contact kunnen leggen met andere mensen. Ze communiceren dan door hun gedachten en gevoel over te brengen zonder hardop te praten. Maar bestaat het ook echt? Ja het bestaat!

telepathieIk heb het ervaren toen ik zelf net alles aan het ontdekken was. Mijn neefje was toen twee jaar en kon nog niet praten, maar als ik iets aan hem vroeg hoorde ik hem antwoord geven. En in het begin dacht ik “Nee dit kan niet!”  En als ik het dan met anderen erover had dan vonden ze het maar vreemd en kreeg ik als tegen antwoord “Hij kan nog niet praten…” Maar ik hoorde het hem duidelijk zeggen.  Het werd duidelijker voor me toen iemand mij meer uitleg gaf over telepathie. Ik wist wel dat het bestond, maar ik had nooit verwacht dat mensen tot zoiets in staat waren en tegelijkertijd klonk het ook logisch op dat moment. Op het moment dat mijn neefje ging praten, viel die verbinding ook weg en omdat ik zelf nog erg bezig was met mijzelf te vinden ben ik er nooit mee verder gegaan!

Nu begint langzaam de verbinding tussen mij en mijn dochter steeds sterker te worden, af en toe hoor ik haar gedachten naar mij toe in mijn hoofd. De eerste keer dat het gebeurde was ik mijzelf aan het klaar maken om weg te gaan, ik had mijn haar al gekamd en wilde mijn tanden poetsen. Mijn dochter zat in haar loopstoel en volgde mij nauwkeurig. Ik deed automatisch mijn haar weer even vast met tanden poetsen en toen hoorde ik in mijn hoofd: “Ja hoor, mama doet haar haar weer vast! Hoe kan ik haar duidelijk maken dat ik het los mooier vind…” Ik keek verschrikt om en zij gaf mij echt een blik van “Ja je hebt mij wel gehoord!”

Het is nu niet zo dat ik hele gesprekken met mijn dochter via telepathie heb, want zover zijn we nog lang niet! En ook omdat ik nog sterk angsten heb net als iedere andere moeder. Doe je het wel goed? En helemaal als een Nieuwetijds-moeder want dan zou je een Nieuwetijdskind toch beter moeten aanvoelen?  Weten wat ze denkt en voelt… Maar helaas is dat iets waar je naar toe moet werken! Wel had ik laatst dat we op een verjaardag zaten en zij zat bij papa op schoot… Ineens begon ze te huilen en iedereen gelijk van: “Wat is er?” Ik hoorde haar zeggen in mijn hoofd “Au mijn voet!” En ik zei dat ze haar voetje verdraaide toen papa haar optilde… Iemand keek me verbaasd aan en vroeg aan mij hoe ik dat wist? Ik zei: “Ach gewoon een gevoel!” Soms heb je heel sterk dat je jezelf niet meer wil en kan verdedigen!

Naar mijn idee is telepathie iets heel normaal! Alleen klinkt het mooier als dat het is. Want iedereen heeft die verbinding! Dat je met je vriendin op de bank zit en dat je op hetzelfde moment hetzelfde zegt… Of dat de telefoon gaat en je weet wie er belt… Het wordt allemaal onder telepathie gebracht iedereen heeft dat wel eens mee gemaakt maar meestal zeggen we niet dat het telepathie is maar “toevallig”.  Dat komt omdat wij nu zo gewend zijn om taal te gebruiken.
In de prehistorie bestond er nog geen taal. De mensen spraken toen via telepathie.

Ik wil hier zeker mee verder gaan met mijn dochter, want het is onze oertaal en die mag zeker niet vergeten worden! Ik heb een artikel gelezen en daarin vertelde ze dat Nieuwetijdskinderen over het algemeen later zouden praten, omdat ze zich duidelijk konden maken via gevoel en telepathie. Mijn gevoel zegt dat het in de meeste gevallen niet zo werkt, omdat kinderen genoeg mensen om zich heen hebben die verwachten dat ze zich via taal duidelijk maken.

Heeft iemand anders weleens iets mee gemaakt wat met telepathie te maken heeft? Ik zou graag ook andere ervaringen willen weten, ervaringen willen delen… Want hoe dan ook Nieuwetijdskinderen zullen je altijd blijven verbazen. En het is fijn als je met andere mensen er over kan praten die hetzelfde ervaren…

Ik heb een stuk gelezen of over Indigo’s & Kristalkinderen die door middel van telepathie duidelijk maken wat zij voelen of willen. Volgens het artikel zouden deze kinderen pas veel later gaan praten omdat ze het niet nodig hebben. Ik zie dat zelf niet zo, want als ik naar mijn eigen dochter kijk heeft ze genoeg mensen om zich heen die niet door middel van telepathie met haar communiceren. Ze zal straks dus toch moeten praten om kenbaar te maken wat ze wilt of bedoelt.
Heeft iemand anders weleens iets mee gemaakt wat met telepathie te maken heeft? Ik zou graag ook andere ervaringen willen weten…

Advertenties

9 gedachten over “Wat is Telepathie?

 1. De band met je kind gaat verder dan alleen een bloedband, als je er echt open voor durft te stellen is de energie verstrengeling zo groot. Toen ik net zwanger was en ik de echo kreeg waarna ze zeggen wanneer je bent uitgerekend, wist ik dat klopt niet, maar ik er gaf er niet gelijk aandacht aan. Een dag of 2 later vertelde Olijf (zo hadden we ons vruchtje genoemd) mij dat juli niet correct was, hij/zij zou in juni komen en wel te verstaan op 25 juni. Olijf kwam zo sterk door, het kon niet anders. Op 25 juni waren alle symptonen aanwezig, maar hij liet me weten “mama het lukt niet, er zit iets in de weg”….ergens was ik teleurgesteld, voelde ik me een beetje in de steek gelaten door mijn, ons gevoel, je laat dan je emoties de overhand nemen…wat een ruis veroorzaakt op de lijn. Want wat hij me wilde vertellen was dat hij voor een dag ging die een groter Meester getal was dan de 25e, namelijk 29 juni. Woensdag 27e juni liet hij dat via mijn Reiki Master weten, hij communiceerde via haar, want ik had nog steeds een ruis op de lijn. Zo sterk zijn onze Nieuwetijdskinderen in hun communicatie. Inmiddels is hij bijna 8 maanden, door de onzekerheid of ik het wel goed doe als moeder, of ik niet te veel doe van het een of te weinig doe van de ander…sluit ik mezelf af, terwijl ik weet dat ik het goed doe en dat hij met mij communiceert….noem het telepathie, noem het intuitie, noem het gevoel…maar het is er. Als hij er bij mij niet doorheen komt omdat ik twijfel, dan laat hij het weten via mijn Master, dus hij zorgt wel dat de boodschap aankomt. Ik volg een ander pad qua voeding voor hem, soms twijfel ik, omdat ik weerstand krijg van de buitenwereld, maar mijn zoontje laat me weten dat het goed is. Vannacht was hij bijvoorbeeld voor de allereerste x uit logeren, als moeder moet je dan loslaten, maar mijn gev0el, intuitie wist dat het goed was, het was ok, hij liet weten dat hij er klaar voor was en om 5 uur werd ik wakker en ik hoorde “mama ik ben wakker” en een paar uur later smste mijn moeder om me te laten weten dat hij om 5 uur wakker was en een flesje wilde…..en dan ben ik zo ontzettend dankbaar dat ik een Nieuwetijdskind heb en er zelf ook 1 ben…..want dit is zo mooi!

  1. Wauw… Wat mooi omschreven Angela! Zo mooi dat hij aan kon geven dat de uitgerekende datum niet klopte, maar dat het eerder moest zijn… Die band tussen moeder en kind is al bijzonder en als beide ook nog eens Nieuwetijdskinderen zijn… Ontstaan er zeker mooie dingen!

 2. Tis allebij heel erg mooi omschreven.

  Ik denk juist dat je dit extra kan mee maken,en voelen als je zelf kinderen heb of krijgt.

 3. telepathie is iets heel gevaarlijk van mensen die het niet goed bedoelen in iemans gedachten komen als je dat niet wil. iemans gedachten mis bruiken op een on eerlijke manier zo kan ik blijven door gaan uit eigen ervaring heb ik dit allemaal meegemaakt . kun je je voor stellen als er een hele grote groep zou bestaan die het zouden gebruiken om kont staant er verkeerde dingen mee te doen

 4. mh k weet niet of k het allemaal kan geloven maar k heb wel heel vaak soort van stemmetjes in me hoofd van persoon tegen over me .. toen d8 k dat mensen kon comunuceren met gedachtes maar of het echt waar is ? en of het je eigengedachtes niet zyn ? en met je dochtertje met het voetje ,toeval of niet ?? k blijf het maar afvragen .. want zei je ook tegen je dochtertje hard op : zei jij net dat k me haar los moest laten , en of k je wel gehoord had ? ze kan wel de blik geven je hebt me wel gehoord maar miss. bedoelt ze gaan we ?

 5. Ik word er gek van…. iedereen kan me horen.. al fluister ik zachtjes. Ben 35 en ben al mn hele leven zo aan de gang maar nu bessef ik het pas… paniek!!!!!

  Wil zo niet leven

  Daarbij verklaren mensen me voor gek.

 6. Ik heb dit al vaker meegemaakt. Dat ik in mijn gedachten iets zeg en dat mijn jongere broer dan net daarna luidop zegt wat ik dacht. Of dat we op hetzelfde moment hetzelfde liedje beginnen te zingen zonder aanleiding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s